APK: de Periodieke Auto Keuring
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

 

APK-gratis

 

De APK keuring

Bij de APK let ons keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie);
  • Milieu (uitlaatgassen);
  • Algemeen (kentekenbewijs deel 1, chassisnummer en brandstof).

 

Het keuringsrapport

Na afloop van de APK ontvangt u een keuringsrapport. Hierop staat of de voertuig is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie en afkeurpunten. Tevens kunnen er op het rapport adviespunten en reparatie-adviespunten staan. Adviespunten zijn punten die niet tot afkeuring leiden, maar waaraan wel binnen afzienbare tijd aandacht besteed moet worden door het vervangen of repareren van onderdelen.

 

Let wel: de APK is een momentopname en gericht op de verkeersveiligheid. Als uw voertuig APK is goedgekeurd, betekent dat dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Een regelmatige controle van uw auto is dus belangrijk.

logo

U kunt bij ons terecht voor reparatie en onderhoud van alle merken. Tevens verzorgen wij complete reconditioneringen voor auto's.

Of het nu gaat om reparatie, onderhoud of ex- interieurreniging; wij zijn vakkundig op elk gebied.

Contact Info

Locatie

Bottom-map

Afspraak

Bel, mail, of bezoek ons contactpagina.